Curs 2018


El curs té un caràcter interdisciplinari i eminentment pràctic, i s’adreça a les persones encuriosides i interessades pel fet artístic, l’art contemporani, el territori i el patrimoni col·lectiu: cultural, artístic, natural, paisatgístic, històric i literari. La unitat temàtica d’aquesta cinquena edició són els rastres.


Els rastres, en sentit físic i metafòric, són l’eix central del curs i el focus de les intervencions, xerrades, tallers, itineraris i projectes d’art contemporani que us proposen els artistes i els professors, amb les seves diferents mirades.

Els rastres són evidències de l’existència i/o acció del medi, els objectes i els éssers vius en un moment i lloc concret. Aquests rastres, permanents o fugissers, s’originen, es produeixen, es desprenen, ens inspiren, els trobem, els busquem, els seguim i resseguim, els interpretem, els conservem i els reconstruïm, però també tot sovint els ignorem, els evitem, els esborrem, els oblidem i fins i tot els censurem, prohibim i destruïm.
La memòria preserva els rastres que possibiliten la lectura dels paisatges i territoris de l’imaginari personal i col·lectiu, l’oblit en fa desaparèixer els altres. Quins rastres materials, visuals, orals, sonors, olfactius, gustatius, conceptuals, ambientals, identitaris i digitals estem generant en el nostre dia a dia?

En som conscients? Quins rastres, testimonis de la nostra activitat present, ens sobreviuran?

Llengua d'impartició

Català. L'alumnat, però, es podrà expressar en català, castellà o anglès.

Equip docent 

Cristina Cuñat Huguet (artista), David Esterri Carrasquer -Lo Pardal Roquer- (història de l'art, músic i compositor), Glòria Jové Monclús (pedagogia i doctorat en ciències de l'educació - UDL), Joan Rieradevall i Pons (doctorat en ciències químiques i expert ambiental, investigador ICTA - UAB), Pau Minguet Sánchez (història de l'art), Matias Tolsà Montedoro (il·lustració i artista plàstic), Màrius Torrents Vicens (història).

Durada

25 hores lectives (3 dies: 4, 5 i 6 de juliol de 2018)
També és possible inscriure's 1 o 2 dies

Espai

Agramunt: Lo Pardal, Espai Guinovart, l'espai urbà i el seu entorn
Cervera: Casa Duran i Sanpere

Preu

Curs sencer (3 dies): 90€ alumnat, PAS i PDI de la UdL i persones matriculades a les Aules d'Extensió Universitària adscrites a la UdL | 100€ per a la resta
Un dia: 40€ alumnat, PAS i PDI de la UdL i persones matriculades a les Aules d'Extensió Universitària adscrites a la UdL | 45€ per a la resta

Places

20 per a l'alumnat que es matricula al curs sencer
10 per als que només es matriculen un dia